Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Jurnaliștii români au subiecte peste subiecte de prezentat. Țara este într-o continuă mișcare și timpul pare că nu mai ajunge să le acopere. 2

Dar tocmai pentru că sunt atât de multe lucruri care sunt de acoperit și alergareaudpă subiect e mai importantă decât subiectul îns ine, ne afundăm în proximitatea noastră și uităm că avem și semeni.

România nu este chiar cea mai bogată țară în departamentul de știri externe. avem toate morțile, vioulrile, vedetele și snobismele din lume, politică peste măsură dar deloc umanitate și solidaritate față de știrile internaționale.

Este de înțeles că orice om se uită în grădina sa și după la vecini, dar uităm să ne gândim că nu doar noi existam. Știrile externe ar trebui să fie de un procentaj egal cu cel al știrilor locale, măcar pe televiziunea publică. Trăim în propria bulă, interesându-ne doar de noi și doar li doar de semenii noștri când e vreun incident extern.

4

Atentate, prăbușiri de avion, situații politice și evenimente importante din punct de vedere global, dar pe noi ne interesează să le prezentăm doar dacă există și români implicați.

Evidențiem doar știrile care au legătură cu neamul nostru. Cu Țara noastră. Grindeanu se vede cu Donald Trump, mediatizăm mai ceva ca un război. liviu_dragnea_trump_800x500_c_98851600

Ultimul și cel mai veritabil exemplu în acest caz este atentatul de pe Podul Londrei unde primele detalii oferite de televiziunile române au fost Nu sunt printre victime români. Dar lăudam din rarunchi românul care i-a atacat pe teroriști.

Cu toate acestea, în mediul online beneficiem de o gamă destul de variată de știri externe pe site-ul Agerpres, Digi24, News.ro, dar majoritatea sunt preluate de la canalele de televiziune și agențiile internaționale precum BBC, CNN, Rusia Today.

În materie de externe stăm slab, dar românul învață repede, sperăm. 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s