Marine Le Pen „făcută praf” avec plaisir

11 candidați, dintre care doar patru ajung în cursa finală: Emmanuel Macron, Francois Fillon, Jean- Luc Melenchon și Marine Le Pen. Funcția de președinte al Franței a fost luată cu asalt de cel mai tînăr candidat din toate timpurile , Emmanuel Macron.

Reprezentantul formațiunii politice En Marche, a fost favorizat încă din primul tur al alegerilor, din 23 aprilie,  față de Marine Le Pen- membră a Frontului Național.

Liviu Dragnea: “În climatul social politic actual, în acest moment de cotitură în care lumea întreagă e sfîșiată între extremism și slăbiciune, mi-e foarte greu să am un favorit în bătălia pentru Franța. Așa că voi face ce fac mereu atunci cînd sînt nehotărît: voi miza pe candidatul cu mustață. Hai Marine Le Pen!”

Catavencii-299-16_26_aprilie-2017-mic_11_001-1024x776

Sursa foto: cațavencii.ro

 

Cînd s-au văzut față în față cu cîțîva pași inainte de funcție, cei doi au început să promită. Ea, fata bună cu gînduri despre antiglobalizare și antieuropene, iar el tînărul șarmant a vorbit clar și concis despre spiritul său centrist, proeuropean.

„În timp ce țara noastră trece printr-un moment unic în istorie, marcat de terorism, provocări economice, suferințe sociale, urgență ecologică; mi-ați dăruit zilele voastre și cînd nu a fost suficient, mi-ați dăruit nopțile voastre.”- Emmanuel Macron

 

Avînd în vedere că Franța este a doua, cea mai mare țară din UE și cea în care au avut loc în ultimii doi ani, cele mai multe și mai grave atentate teroriste, locuitorii acestei țări au avut în evidență acest lucru ce era primordial în alegerea noului „roi”.

Tind să cred că, împins de acest aspect, Macron ezita cu orice preț o colaborare cu Rusia, fapt care se prezenta din nou, contra doamnei Le Pen, care avea tot sprijinul, ba mai mult era finanțată de Rusia lui Putin.

Cu părere de rău pentru domnul de mai jos, dar nu a cîștigat cine a vrut.

Tot lui i s-a bătut obrazul, deoarece în timpul campaniei electorale a noului președinte, Russia Today și Sputnik, două publicații cu influențe, nu s-au comportat ca niște instituții de presă, ci mai degrabă ca niște instrumente de influențare a opiniei. Aceste două publicații au tot speculat despre o posibilă susținere financiară din partea ONG-urilor lui George Soros sau a prinților din Arabia Saudită. Faptul că nu a fost de acord cu anexarea crimeii de către Rusia a dus la încercuirea lui Macron.

macron

Emmanuel Macron nu este nici primul și nici ultimul președinte despre care o să se vorbească sau mai bine spus, o să se glumească pe seama lui. Cu toate acestea, după cîștig, cîteva poze cu el și soția lui au început să cuprindă internetul. Motivul? Diferența de vîrstă dintre cei doi.

 

După toate cele petrecute se pare că Franța a ales sau mai bine spus a fost împreună pentru doritul Emmanuel Macron!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s