O țară între două lumi

Sigmar Gabriel, ministrul german de externe: ,,Cea mai puternică armă a unei democrații nu este armata, ci mai degrabă să arate că oamenii trăiesc mai bine într-o democrație decât în țările fără’ democrație.”

Sunt aproximativ 3 ani de când situația din estul Ucrainei nu își găsește rezolvare. În ciuda tuturor încercărilor diplomatice de a face ca situația din Ucraina să se remedieze, pare că niciun tratat de pace sau armistiție nu remediază problemele grave cu care se confruntă țara.

Anul 2014 a adus cu sine 10 000 de morți și o anexare a Peninsulei Crimeea de către Rusia. Motivația adusă de Rusia în cazul înăbușirii revoltei pro-europene este că ceea ce se petrecea la acel moment în Ucraina era o acțiune teroristă, care trebuia combătută.

Rusia a argumentat anexarea Crimeei pe motive etnice, că ar fi foarte mulți vorbitori de rusă în zona Crimeei și că Putin doar a ascultat vocea poporului, fără a trage nici măcar un foc de armă. Alipirea la Mama Rusie ar fi venit în mod natural, chiar ar fi o salvare. Oamenii din acea zonă ar fi, de fapt, încântați de situația din Crimeea. Bineînțeles că Rusia a negat zvonurile precum că în anul 2015, pe teritoriul Ucrainei s-ar fi aflat 9000 de militari ruși.

ucr
http://mariusghilezan.ro/de-ce-nu-intervine-rusia-pe-fata-in-conflictul-din-ucraina.html

 

Au trecut atâția ani și totuși Ucraina nu a reușit să își recupereze teritoriul pierdut. Și continuă să se afunde într-o criză, una socială: se pierd oameni în război și una economică profundă. Singurul lucru care a mai pus pe picioare economia Ucrainei o reprezintă împrumutul din 2015 de la FMI, în valoare de 17, 5 miliarde de dolari.

În presa românească, conflictul este menționat foarte rar, și undeva într-un colț de pagină. Chiar și spațiul acordat explicării conflictului este redus. Cu toate că Ucraina se află periculos de aproape de noi, prea puțin se știe cu adevărat despre ceea ce se petrece cu adevărat în acel loc parcă uitat de lume.

 

Sursă imagine de copertă: http://www.timpul.md/articol/ce-s-ar-intampla-daca-ar-incepe-un-conflict-armat-armata-ucrainei-vs–armata-rusiei-55980.html

 

 

Advertisements

Bianca

Sunt o fire pe cât de introvertită, pe atât de extrovertită. Zic că sunt greu de descifrat, dar nu aș vrea să fie luată drept o aroganță de aia nesimțită. Nu îmi dedic timpul pentru ceva anume, mă plictisesc destul de rapid, iar ideile îmi vin cu duiumul. De aceea, pot să zic că fac de toate și nimic anume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s