Război în vreme de pace

„Oamenii nu au fost pregătiți, precum nici armata țării nu era pregătită și nici bisericile nu au fost pregătite pentru acest eveniment.”

Războiul pentru supremația mondială se duce în zilele noastre, între Rusia și SUA, pe teritoriul Ucrainei. Nu toți oamenii cunosc adevăratul motiv pentru care zilele sunt numărate, dar nici soarta celor de acolo nu este prezentată de mass-media actuală. Presa occidentală și cea românească fac eforturi extreme pentru a promova o imagine deformată despre această situație, despre ruși, Rusia și președintele acesteia Vladimir Putin. Se încearcă din răs-puteri să se convingă că timpul este o soluție pentru Ucraina.

450-24_razboi_Ucraina_grafica

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, 38% din populația Ucrainei dorește aderarea la Uniunea Vamală Eurasiatică, în timp ce 37,8% ar vrea să facă parte din Uniunea Europeană. În data de 21 noiembrie 2013, atunci cînd guvernul a decis să refuze să facă pașii importanți spre aderarea la UE, au avut loc și primele proteste, în toate orașele mari din Ucraina.

Mișcarea de protest „Euromaidan”, a adunat multă lume, iar celor care făceau gălăgie pentru o gîndire mai bună, li s-au alăturat partidele politice din opoziție, dar și mișcările radicale anti-rusești.

euromaidan-2

Sursă foto: euromaidanpress.com

Astăzi, în Ucraină se desfășoară un război civil între autorități și separatiști care doresc formare unei republici pro-ruse independente. Majoritatea conflictelor au avut loc în estul Ucrainei, unde majoritatea populației este rusă.  America susține autoritățile de acolo cu logistică și arme neletale, pe cînd Rusia susșine rebelii cu mii de soldați și cu armament. ucraina1

Sursă fotografii: euromaidan.ro

Cine pe cine dă vina?

Într-un articol intitulat „Adevărul despre Ucraina”, Timothy Gatto, fostul președinte al Partidului Liberal al SUA, sergent în rezervă al Armatei Americane, afirma:

Nu Rusia a declanșat conflictul. Statele Unite, în tandem cu unele națiuni europene, au făcut-o. Scopul Statelor Unite, în ciuda a ceea ce guvernul și capii mass-media susțin, este să aducă Ucraina în tabăra Vestului, apoi să lase FMI-ul și Banca Mondială să vină și să violeze această națiune prin datorii care nu vor putea fi plătite niciodată.”

Toate acestea se întîmplau în martie 2014 și tot atunci BBC a publicat transcrierea unei convorbiri telefonice dintre asistenta secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland și ambasadorul SUA din Ucraina, Geoffrey Pyatt. Din conversație reiese că cei doi pun la cale cine va fi numit în noul guvern, după lovitura de stat pregătită. Toate acestea aveau să se întîmple deoarece cîțiva oameni politici nu figurau la conducerea țării pentru că nu serveau interesele SUA.

După declarația lui Vladimir Putin în care spunea: Crimeea aparține Rusiei”, nu prea mai există cineva care să fie uimit. Din 2015, informațiile din presă lasă de dorit. Noroc de jurnaliștii curajoși care pleacă pentru o lungă perioadă de timp, pe teritoriul parcă blestemat și aduc vești fără de care nu prea mai putem exista.

Încă există atacuri, încă putem vorbi de un adevărat război, cu toate acestea nu dorim să cunoaștem numărul morților, ci soluții de cîștig al timpului, dar de data aceasta pentru pace.

18985381_1371780799572289_1005255930_n

Sursă foto: weheartit.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s