România din timpul protestelor

 

Ieșirea în stradă a zeci de mii de oameni a scos la iveală corupția din România sau cel puțin acum poporul român a demostrat că vede, nu doarme.

Au fost 14 zile de proteste în România pe tipul iernii, frigul de afară nu i-a oprit pe aceștia să protesteze, ba chiar au demostrat că prin solidaritate putem face schimbări. Unii și-au adus chiar și copii la aceste manifestări.

image-2017-02-4-21584365-0-protestul-copiilor-8

Sursa foto: http://www.hotnews.ro

Câinii de gardă de această dată au fost tinerii, aceștia au venit cu fel de fel de pancarte, cu mesaje directe la adresa guvernului.

Motivul protestului a fost unul clar. Românii erau împotriva intenției guvernului de a grația  și de a  modifica Codului Penal.

20151114_EUP004_0

sursa foto: http://www.economist.ro

Ce a urmat pe posturile de televiziune pe perioada protestelor a fost o adevărată avalanșă informațională. Majoritatea acestora au schimbat agenda publică pe timpul jurnalelor de seară când în mod evident protestele luau amploare difuzând minute întregi cu imaginii live de la protestele din toată România. Aproape că suprapunerea de cuvinte ale reporterilor sau prezentatorilor TV suprimau ceea ce se derula în acele momente. Paginile de facebook ale celor mai cunoscuți jurnaliști erau pline, de asemenea de live-uri din zonele de protest.

ctp-integral-untitled-project-1-mpeg4-16x9-16837700_16837700image-2017-01-29-21565163-41-captura-rtv-cine-sunt-instigatorii-iohannisti-infiltrati-protesteCOLAJ-proteste-duminica-5-februarie-

surse foto: http://www.stiriletvr.ro                             și                          www.realitateatv.ro

Surprinzătoare a fost apariția președintelui Klaus Iohannis și „baia de mulțime” pe care a făcut-o în mijlocul protestatarilor. Unii comentatori au spus că președintele nu are ce căuta la un protest împotriva unor măsuri neclare ale Guvernului. Alții au apăsat pedala unei „lovituri de stat”.

3

sursa foto: http://www.digi24.ro

Prin intermediul acestor manifestări s-a făcut o delimitare clară a posturilor de televiziune care au respectat o regulă importantă din codul deontologic al jurnalistului și anume imparțialitatea în relatarea unui asemenea eveniment.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s