România se ţine tare! O nouă serie de proteste

În jur de 150.000 de oameni au ieşit pe parcursul zilei de miercuri să protesteze în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Într-un protest fără precedent în ultimii 25 de ani, peste 300.000 de oameni au manifestat în întreaga țară. La București, protestul a fost marcat de violențe. Un grup de agitatori, membri ai galeriilor, au aruncat cu petarde și obiecte contondente spre jandarmi, provocându-i, iar aceştia au intervenit cu gaze lacrimogene.

61737523

În punctul de vârf al manifestaţiei, in piata s-au aflat peste 125.000 de persoane. Pe tot parcursul zilei, protestatari au venit şi au plecat din piaţă, existând un flux continuu.

Protestul, paşnic de-a lungul zilei şi până seara târziu, a degenerat în violenţe după ce un grup distinct a început să lanseze petarde şi fumigene în direcţia jandarmilor, în timp ce manifestanţii încercau să se delimiteze de ei, scandând “Nu suntem cu voi”, “Fără violenţă” şi “Nu aşa”.

Protest-4-februarie-2017

Membri PNL și USR au protestat în Parlament, afișând pancarte anti-Guvern și scandând mesaje precum „Rușine!” sau „Demisia!”. O parte dintre deputații USR au rămas în timpul nopții în sala de plen a Camerei Deputaților, într-o acțiune de tip #occupy, în semn de protest și solidaritate cu protestatarii.

Primul ministru Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va abroga ordonanța de urgenţă de modificare a Codului Penal.” Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două! Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva”, a declarat acesta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s