Doamne ocrotește-i pe români!

Se spune că trăim vremuri democratice, în care orice lege sau orice legitimare se realizează cu ajutorul votului. Nu mai trăim vremurile în care autoritatea era absolută. Cetățenii trebuie să -și ceară drepturile și să echilibreze mersul societății. În 89 oamenii sătui de promisiuni că vor avea un trai mai bun, au ieșit în stradă să protesteze pentru libertate și pentru dispariția comunismului. Și atunci în 89, majoritatea celor care au ieșit la protest erau tineri care își doreau un viitor mai bun pentru țara lor, sătui de teroare și dominație. Tot așa s-a întâmplat și acum, pe 18 ianuarie 2017 când au început protestele contra OUG. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a numit acest abuz de putere „ o apăsare puternică asupra pânzei de păianjen”, pânza de păianjen fiind reprezentată de cei care au ieșit în stradă umiliți și ignorați de „cei puternici”.Mesajele transmise de protestatari au fost și pline de umor dar și de răvrătire.

 

radu-vancu-si-miercea-cartarescu.jpg

Corupția generalizată e o formă de dictatură care s-a născut din ceaușism, după 1989. Ca atunci, și acum prea mulți oameni s-au îmbogățit și și-au dat diverse privilegii fără a da și ei ceva la schimb societății. Și prea mulți oameni de rând au adus contribuții masive dezvoltării societății fără a fi recompensați pentru acest lucuru. E mai complicată situația actuală ca atunci în 89, deoarece atunci răul era destul de cunoscut, acum fiind mascat de „politicieni blânzi”  și corupția nu are nici culoare politică și nici instituțională. De când e lumea, tinerii au fost idealiști și s-au sacrificat pentru visele lor și pentru binele poporului. Dar în zilele noastre, aceste lucruri sunt o și mai mare utopie din cazua faptului că “cei ascunși, anonimi, păpușarii de după paravane” au metode mult mai sofisticate de a conduce lumea numai și numai spre interesele lor oculte.

Putem vedea cum presa a fost și ea manipulată politic, încă de la debutul protestelor anti-ordonanțe, televiziunile PSD-ului vuind neîncetat împotriva manifestanților. Că nu știu pentru ce ies în stradă, că-s iohaniști, sorosiști, securiști și pun la cale ba o mineriadă, ba o lovitură de stat, ba un război civil. Dar nu asta-i problemă, că nu se aștepta nimeni la echidistanță din partea Antenei 3 sau a RTV-ului. Problema multora din stradă a fost că CNA-ul, instituția plătită din banii noștri să vegheze la informarea corectă a publicului, a stat degeaba și n-a luat măsuri împotriva televiziunilor care avut derapaje grosolane. Singurele televiziuni care au tratat subiectul amplu au fost Digi 24, Pro TV si Realitatea TV. Putem observa aici diferențele de abordare ale celor două posturi de televiziune.image-2014-11-9-18503776-41-digi24-acoperit-toate-mitingurile-din-tara.jpg.image-2014-11-9-18503775-41-romania-manipulat-telespectatorii.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s