Libertatea presei, (între bare)

Pe data de 15 iulie 2016 a avut loc în Turcia lovitura de stat care a schimbat fața întregii națiuni turce. A divizat poporul turc în două mari tabere, a celor care își doresc respectarea drepturilor omului și a simpatizanților lui Erdogan. Ambele tabere, cele ale militarilor care doreau să reinstaureze statul de drept, cât și cel al simpatizanților regimului s-au luptat în plină stradă. Încercarea de revoluție a fost un eșec.

ag

Erdogan, președintele turc, se afla în vacanță la Marea Egee, când revoluția era în plină desfășurare. După ce acesta a aflat de situația de revoltă din Ankara și Istanbul, a făcut un apel pentru toți susținătorii săi de a ieși în stradă. Și asta au și făcut. S-a ajuns la 265 de morți, 500 de răniți și 2800 de arestări în rândul celor care au stârnit starea de revoltă.

agp

Uniunea Europeană a transmis că susține m

Referendumul din 16 aprilie 2017, la care au participat 55 de milioane de alegători turci, s-a declarat în favoarea președintelui. Astfel, s-a produs modificarea Constituției, țara transformându-se din regim parlamentar în regim prezidențial. Președintele are în mâinile sale o putere uriașă. Astfel, funcția de premier nu mai există, președintele își poate menține afilierea politică, va putea numi cei 13 judecători supremi și, cel mai important, va putea sta la putere până în anul 2029. Destul timp pentru a schimba ireversibil Turcia și a transforma-o în vechiul Imperiu Otoman, cu regulile sale greu de înțeles pentru restul omenirii.

Conform evz.ro, situația din Turcia stă să se înrăutățească și mai mult. Au fost retrase licee TV și radio pe motive de diferee doctrinare, 370 de jurnaliști sunt anchetați, 15 200 de profesori demiși. Punând la calcul și celelalte persoane cu funcții-cheie în stat, sunt în total 60 000 de oameni rămași fără niciun loc de muncă, practic fără niciun viitor într-o Turcie tot mai temută și mai puțin înțeleasă.

O Turcie despre care se spune că ar avea simpatii ISIS.

Sursă imagine de copertă:

Pentru mai multe informații, accesați:

http://evz.ro/epurarile-gigantice-ale-lui-erdogan-revolutie-islamica-intr-o-tara-nato.html

http://stirileprotv.ro/stiri/international/s-au-deschis-sectiile-de-vot-in-turcia-oamenii-sunt-chemati-la-urne-pentru-a-se-pronunta-asupra-modificarii-constitutiei.html

http://stirileprotv.ro/stiri/international/premierul-turciei-denunta-o-tentativa-de-lovitura-de-stat-elicopterele-si-avioanele-survoleaza-istanbulul.html

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s