Ştirile externe nu trec graniţa presei din România

Vestul dă tendinţele în orice, iar noi le preluăm cu braţele deschide. Cînd vine vorba, însă, de presă lucrurile stau puţin diferit. Dacă începi să iei la „puricat” site-urile de ştiri şi apeşi pe butonul „Externe” sau “Internaţional”, depinde cum este denumit de către fiecare site, o să fii surprins că singura care se ocupă cu seriozitate în tratarea subiectelor din afară este Televiziunea Română. Însă şi aceştia au o „bubă” deoarece majoritatea ştirilor internaţionale din Rusia, Republica Moldova, cu precădere ţările din estul Europei. Din cauza resurselor financiare mici aceştia nu îşi permit să trimită reporteri prea departe însă încearcă mereu să ţină pasul cu informaţiile venite din alte părţi.

Sursă foto: http://stiri.tvr.ro/extern

Dacă site-urile de ştiri internaţionale precum BBC sau CNN actualizează cu sfinţenie pagina de ştiri externe, poporul român a fost hrănit doar cu subiecte mondene de la noi. nu este un secret că audienţele record şi accesările numeroase le au ştirile şi emisiunile de tip can-can, ca peste tot de altfel, însă la noi, cu precădere, doar cele de pe teritoriul nostru, nu cele din afară.

Sursă foto: Captură BBC
Sursă foto: Captură BBC
Sursă foto: Captură CNN
Sursă foto: Captură CNN

Cei de la conducerea media de la posturile româneşti văd o risipă totală de resurse în trimiterea vreunui reporter la faţa locului. Abia se trimit în unele oraşe de la noi şi atunci dacă este imperios necesar. Informarea publicului larg cu subiecte externe nu reprezintă neapărat o prioritate, iar cîtă vreme nu este un subiect care ne afectează personal sau nu e implicată vreo persoană publică sau politică de la noi, investirea în ştiri internaţionale nu se consideră a fi necesară şi nici utilă.

Sursă foto deschidere: BBC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s