Franța alege, Macron VS Le Pen

Anul 2017 a fost cât se poate de controversat din punct de vedere politic la nivel international.

După confruntarea extrem de mediatizată între Trump și Clinton pentru președenția Statelor Unite, a urmat un uriaș val de articole de presă legate de alegerile prezidențiale din Franța.

Campania electorală s-a desfășurat cât se poate de straniu, nici unul dintre partidele istorice ale Franței nu a reușit să consolideze poziția unui candidat al lor în turul doi. Ba mai mult, Emanuel Macron și contracandidata Marine Le Pen au ridicat semne de intrebare cu privire la competența lor politică.

61881042

La doar 39 de ani, Macron, actualul președinte al Franței este considerat un om politic promițător însă francezii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de experiență a acestuia, mult prea vagă pentru un președinte.

Lucrul cu adevărat interesant legat de alegerile prezidențiale din Franța este atacul cibernetic la adresa tânărului candidat.

Cu o zi înainte de turul doi al campaniei diverse documente legate de strategia sa au fost publicate, împreună cu altele false, urmărindu-se manipularea maselor spre o denigrare a lui Macron.

Aparent, atacurile cibernetice au fost înfăptuite de un grup de hackeri ruși, existând speculații privitoare la implicarea lui Vladimir Putin.

Candidatul pro-european a reușit totuși să depășească aceste obstacole și să aducă contra-argumente viabile știrilor false, câștigând al doilea tur de scrutin pe 7 mai cu 66% din voturi.

În puținul timp de când Macron a preluat ștafeta s-a înregistrat o creștere a monedei euro, iar francezul pare a avea o inițiativă impresionantă dovedind până în prezent poporului că nu au făcut alegerea nepotrivită.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s